Om

Om FruMusika

Elisabet Sköld är verksam som kompositör och musiker.
Hon har skrivit ett stort antal sånger, körmusik och musik till balett och teater, samt arbetat som pianist och organist i olika sammanhang.

Musiker:

Från början klassiskt skolad pianist, men har även arbetat med improvisationsmusik.
Hon var med och bildade nutida ensemblen ’Anno MCM’ och jazzgruppen ’Ida Lupino’ på 80-talet, som turnerade runt om i Sverige. Hon har spelat improvisationsmusik till fridans, bl.a. på Balettakademin och Dansakademin och i olika ensembler som ’Ladies music’.

Hon har stor erfarenhet som musiker i teatersammanhang och har arbetat på Orionteatern, Uppsala stadsteater, Riksteatern, Karlstadoperan, Stockholm Opera Underground och i olika fria grupper.

Kyrkomusiker:

I mitten av 90-talet började hon arbeta som organist och körledare och tjänstgjorde i Västerleds, Farsta och Skarpnäcks församlingar i Stockholm. Som sådan har hon under åren satt upp ett antal föreställningar och musikaler som hon själv har skapat och delvis skrivit musiken till: Big Bang! Barbie tänker om, Skapelsen, Barn i stan, samt redan existerande musikaler som: Noas Ark, Sound of music och Trollkarlen från Oz m fl.

Kompositör:

Sakralt
Hon har skrivit musik till dansdramat  Se din moder av Maria Rönn, som framfördes i Riddarholmskyrkan och i Markuskyrkan och musiken till Sofiamässan, som under flera år regelbundet har framförts i bl.a. Sofiakyrkan i Stockholm. Hon har även skrivit text och musik till Stjärnan visar vägen, ett juloratorium i nutid, som uruppfördes i Markuskyrkan julen – 07 och Jubileumsmusik till Farstastrandskyrkans 10-årsjubileum 2007. Pärlan i rymden – en skapelsemusikal från 2011.

Profant
Elisabet Sköld har skrivit musik till balett och teater. På Uppsala stadsteater till ”Jeanne d’Arc” av Christian Tomner, till balettföreställningen ”Hatten” av Kajsa Giertz, pjäsen ”Flickan i tornet”av  Ingegärd Monthan, föreställningen ”Ansikten” ur Sonja Åkesons diktsamling, och sångsviten ”Vi bor i en stad”. Operamusikalen Barn i en stad – för Stockholms gosskör och solister. Hon har skrivit musik till nutida ensemblen ”Anno MCM” och till jazzgruppen ”Ida Lupino”. Hon har skrivit ett stort antal sånger och jazzballader.

Pedagog:

Elisabet Sköld har arbetat som piano- och sångpedagog inom Stockholms kulturskola, Nordenfeltska musikskolan samt Östermalms enskilda musikskola och haft privatelever i många år.

Utbildning:

Musikhögskolan – Musikdirektörsexamen

Stora Sköndal – Kyrkomusikerexamen

Kompositionskurser för Sven-David Sandström och Arne Mellnäs

Improvisationskurser på Ljungskile och Kävesta folkhögskolor

Förlag och produktion